Energiecafé Kansen voor Lokaal Eigendom: 21 december, 19:00: t’ Dommeltje Boxtel

Op woensdagavond 21 december aanstaande organiseren Platform Coöperatief Duurzaam Noordoost Brabant en Rabobank eenEnergiecafé. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom bij boerderij ’t Dommeltje in Boxtel.

Kansen voor lokaal eigendom
In de energietransitie hebben we elkaar nodig. Voor agrariërs is de energietransitie wellicht een mooie kans voor een alternatief of aanvullend verdienmodel. We zien echter in de praktijk dat ontwikkelaars en agrariërs elkaar eerst opzoeken, voordat er een (lokale) energiecoöperatie bij betrokken wordt. Agrariërs en energiecoöperaties lijken elkaar niet makkelijk te vinden. Dat is niet erg, zolang de agrariër als eigenaar van de grond zich bewust is van het belang van het betrekken van de lokale omgeving. Dat maakt de kans van slagen immers groter.

Samen sterker?
Hoe kunnen de agrariër en de energiecoöperatie elkaar helpen en wat levert dat op? En wat zijn eventuele belemmeringen en kansen voor beide partijen wanneer ze vroeg in het proces met elkaar in gesprek gaan over het ontwikkelen van een grootschalig opwekproject? Daarover gaan we op woensdag 21 december aanstaande met elkaar in dialoog.
Tijdens deze avond delen agrariër Bob Verhoeven en energiecoöperatie Morgen groene Energie hun ervaringen met het realiseren van een duurzaam energieproject. Ontwikkelaar Statkraft en de Rabobank als financier geven vervolgens hun visie hierop.

Programma
19.00 uur: Ontvangst
19.30 uur: Presentaties en tafelgesprek
20.45 uur: Borrel en netwerken
22.00 uur: Afsluiting van de avond

Locatie:
Boerderij ’t Dommeltje
Hoogmunsel 9a
5283 VT Boxtel

Toegang gratis, aanmelden KLIK HIER.