Woensdagochtend 25 oktober: presentatie Brabants Ontwikkelfonds Duurzame Energie tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

De provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij BOM en een werkgroep van energiecoöperaties in Brabant werken aan een ontwikkelfonds voor hernieuwbare energieprojecten: het Brabants Ontwikkelfonds Duurzame Energie BODE.

Dit fonds verschaft ontwikkelfinanciering aan lokale (coöperatieve) initiatieven op het gebied van zonne- en windenergie. Een lokaal initiatief in hernieuwbare energie kan in de fase van projectontwikkeling worden geholpen met professionele ondersteuning: middels een lening kunnen initiatiefnemers expertise inhuren. De verwachting is dat BODE eind 2023 operationeel is.

Daarnaast richten de vier overkoepelende organisaties van energiecoöperaties in Brabant een nieuwe stichting op: BODE Support. De stichting helpt lokale energie-initiatieven bij het aanvragen van ontwikkelfinanciering uit het BODE-fonds en ondersteunt de ontwikkeling van deskundigheid en professionaliteit van de energiecoöperaties.

Het bestuur van BODE Support bestaat uit
Paul Nijskens (voorzitter – Coöperatie Energie Hart van Brabant),
Jan Albert Timmerman (Platform Coöperatief Duurzaam Noordoost Brabant),
Rudy Snel (Federatie van Energiecoöperaties in Zuidoost-Brabant) en
Jan Schouw (FRES West-Brabant).

Op woensdagochtend 25 oktober presenteert BODE Support het nieuwe ontwikkelfonds tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Zet deze datum alvast in je agenda mocht je meer willen weten over dit nieuwe fonds; het programma volgt later. Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen via info@bodesupport.nl.